یکی خبر 2تا ببر

یکی بخیر 2 تا ببر

انواع جراحی لثه

انواع جراحی لثه

متدهای مختلفی در علم دندان پزشکی برای درمان بیماری های لثه به کار می رود. یکی از بهترین روش های درمان عفونت و مشکلات مرتبط با لثه، جراحی است. جراحی لثه به روش های مختلفی مانند بازسازی، کوچک کردن پاک اطراف دندان، پیوند بافت نرم، افزایش طول تاج دندان و … امکان پذیر است.  ما در این بخش از مجموعه لمینت دندان قصد داریم شما را با انواع جراحی لثه آشنا کنیم. همراه ما باشید.

جراحی لثه چیست؟

تنها راه متوقف سازی و از بین بردن اثرات بیماری‌های لثه، زدودن باکتری‌ها و رسوب‌ها، جراحی لثه است. زدودن باکتری های مضر که در شکل گیری بیماری های دهان و دندان نقش دارند، به چند روش متفاوت امکان پذیر است.

روش معمول از بین بردن باکتری، جرم گیری و صاف کردن سطح ریشه دندان است که به پاک ‌سازی عمیق لثه می انجامد. این فرایند با جراحی لثه یا استخوان انجام می گردد. جالب است بدانید که جرم گیری نقش بسزایی از بین بردن پلاک‌ها و رسوب‌های لثه ایفا می کند.

یکی دیگر از روش های جراحی لثه، لناپ (LANAP) نام دارد. لناپ یک روش مدرن در جهت انجام جراحی های زیبایی و درمانی لثه به شمار می رود و تحت عناوین مختلفی مثل لیزر درمانی لثه و لیزر درمانی دهان و دندان شناخته شده است.

در صورتی که بیماری لثه اولیه در درازمدت درمان نشود، به بیماری پیشرفته لثه تحت عنوان پریودنتیت مبدل می گردد. همچنین می تواند زمینه را برای شکل گیری عفونت لثه مهیا کند. وجود التهاب در بازه زمانی طولانی سبب تحلیل رفتن لثه و عقب رفتن لثه از روی دندان می‌شود. بدین ترتیب پاکت‌های عمیقی به وجود می آید که محلی برای تجمع پلاک باکتریایی است. پاکت باکتریایی می تواند با تحلیل استخوان سبب عفونت گردد.

بیماری پیشرفته لثه تحلیل شدید استخوان، آبسه دردناک لثه،  لق شدن و افتادن دندان را به همراه دارد. تنها روش درمان در این مرحله جراحی لثه است. پیشرفت بیماری لثه باعث می‌شود لثه تحلیل رود و بخش بیشتری از دندان مشخص گردد. در این حالت دندان بلندتر به نظر می‌رسد.

بهتر است بدانید که تحلیل رفتن لثه محدود به سن خاصی نیست و هر گونه کوتاهی در رعایت بهداشت دهان و دندان می تواند ریسک ابتلا به بیماری لثه را افزایش دهد.

انواع جراحی لثه

جراحی لثه تحت تاثیر شکل گیری بیماری های مرتبط با لثه توصیه می گردد. متداول ترین علت به وجود آمدن بیماری لثه، باکتری و تجمع پلاک در دهان است. در واقع عفونت دهان فرد را مستعد بیماری لثه می سازد. اگر می خواهید با کمترین هزینه جای دندان های خالی را به طور موقت پر نمایید، پیشنهاد ما به شما استفاده از لمینت دندان متحرک است. برای اطلاع از قیمت لمینت متحرک دندان در داروخانه می توانید به وب سایت رسمی لمینت دندان مراجعه نمایید.

در ادامه به معرفی انواع جراحی لثه می پردازیم.

کاهش عمق پاکت اطراف دندان

به فرورفتگی میان دندان و لثه پاکت اطلاق می شود. جراح در روش کاهش عمق پاکت یا جراحی فلپ، لثه‌ها را با جراحی به سمت بالا تا می زند و باکتری‌ها را خارج می سازد. سپس بافت لثه را روی دندان محکم می‌ نماید تا مجددا رشد کند و دندان را احاطه نماید.

بازسازی لثه

در روش بازسازی لثه به وسیله جراحی برشی در لثه ایجاد می گردد و از طریق بافت برش خورده باکتری ها و آلودگی ها خارج می شوند. زین پس ترکیبی از پیوند استخوانی، غشاء و پروتئین های تحریک کننده تولید بافت پشت لثه تعبیه می گردند. در طی این روند بافت لثه ترمیم می شود و به خوبی روی دندان را پوشش می دهد.

افزایش طول تاج دندان

در روش افزایش طول تاج دندان، دندانپزشک بافت اضافه موجود بر روی دندان را به وسیله جراحی برمیدارد. با این عمل لثه کوتاه تر می گردد و دندان ها بلندتر به نظر می رسند.

پیوند بافت نرم

زمانی که بخشی از بافت لثه تحلیل می رود، متخصص دندان پزشک بافت بخش دیگری از دهان را جایگزین بافت تحلیل شده می کند. عمل پیوند لثه جنبه درمانی و زیبایی دارد.

جراحی لثه با لیزر

عنوان بهترین روش جراحی لثه به لیزر درمانی اختصاص دارد. این روش دارای کمترین دوره نقاهت است و هرگز باعث تورم یا درد نمی‌شود.

لیزر برای کمک به روند درمان، غلظت و شدت بافت‌های آسیب‌دیده را افزایش می‌دهد و همزمان به حفظ بافت های سالم می پردازد. بررسی های  FDA بیانگر آن است که روش لناپ می تواند با تحریک بافت سبب رشد مجدد و پیوند دوباره بافت لثه به دندان گردد.

در صورتی که لثه های شما باعث شده دندان های خراب و لک دار داخل دهان ایجاد شود می توانید برای رفع این مشکل بصورت موقتی از لمینت متحرک دندان استفاده کنید

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *