یکی خبر 2تا ببر

یکی بخیر 2 تا ببر

جرم گیری دندان

جرم گیری دندان چیست؟ جرم‌گیری دندان که معادل آن به انگلیسی Teeth Scaling گفته میشود زمانی باید اقدام کنید که شرایط دندان‌هایتان به مشکل خورده و برای درمان آن حتما باید جرم گیری دندان‌ها را نیز انجام دهید. گاهی به این درمان دندانپزشکی نیز، بروساژ گفته می‌شود. در نظر بگیرید که این روش درمان که به نوعی پاک‌سازی عمیق دندان گفته میشود یکی از خدمات دندانپزشکی برای یکدست کردم و جرم زدایی از دندان‌ها شده و رنگ سفیدی آن نیز مشخص میشود.

سوالی که شاید در ذهنتان ایجاد شود حتما می پرسید که آقای جرم گیری برای دندان مضر است یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که طبیعتا با توجه به اینکه ساختار اصلی دندان‌ها بهم میریزد باید توسط پزشک متخصص این کار انجام شود و نکته مهم این است که ممکنه بعد از انجام مراحل جرم گیری، دندان‌ها به آب و نوشیدنی سرد حساس شود. پس با کمی تحقیق پیشنهاد میکنیم تا برای زیبایی دندان‌هایتان به دنبال یک مرکز دندانپزشکی خود در شهر خود باشید.

پلاک دندان گاهی منجر به بروز بیماری‌های لثه می‌شود. با این که پلاک همیشه روی دندان‌ها تشکیل می‌شود، اما اگر به‌خوبی تمیز نشود، باکتری‌های موجود در آن می‌توانند باعث التهاب لثه شوند. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، لثه از دندان‌ها جدا می‌شود و فضاهایی به نام پاکت را ایجاد می‌کند. پس از آن، پلاک در این پاکت‌ها به دام می‌افتد و امکان پاک‌کردن آن با مسواک وجود ندارد. در صورت عدم درمان، بیماری لثه ممکن است منجر به ازدست‌دادن استخوان و دندان شود.

فواید جرم گیری چیست؟

تا اینجا با جرم گیری آشنا شدید و در این قسمت میخواهیم به فواید و کاربرد جرم گیری روی دندان را با هم بررسی کنیم:

  1. از پوسیدگی و کرم‌خوردگی دندان جلوگیری می‌کند: پوسیدگی و کرم‌خوردگی دندان، نقطه آغاز مشکلات اساسی دندان هستند. جرم‌گیری دندان به جلوگیری از بروز این اتفاق و ممانعت از ایجاد حفره در دندان کمک می‌کند. این حفره‌ها میزبان پلاک می‌شوند و به مینای دندان که سخت‌ترین قسمت دندان است آسیب می‌زنند.
  2. از بیماری پریودنتال جلوگیری می‌کند: پلاک دلیل بروز بسیاری از مشکلات است و اگر در زیر خط لثه تشکیل شده باشد، به لثه‌ها نیز آسیب می‌زند. این آسیب می‌تواند تا جایی پیشرفت کند که منجر به ازدست‌دادن دندان شود. جرم‌گیری دندان‌ها، از خط لثه محافظت می‌کند. خط لثه نقش مهمی در ثابت نگه‌داشتن دندان‌ها و حفظ سلامت کلی دهان ایفا می‌کند.
    لکه‌ها را از بین می‌برد.
  3. مصرف چای، قهوه، مایعات رنگی، یا تنباکو باعث شکل‌گیری لکه روی سطح دندان‌ها می‌شود. جرم‌گیری به پاک‌کردن این لکه‌ها، داشتن لبخندی زیبا و تا حدودی سفیدکردن دندان‌ها کمک می‌کند.
  4. از بوی بددهان جلوگیری می‌کند: همان‌طور که گفته شد پلاک، باکتری‌ها را به دام می‌اندازد و تبدیل به تارتار می‌کند که این امر منجر به بوی بددهان می‌شود. در این شرایط با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن نتایج جزئی ای را مشاهده خواهید کرد، بنابراین برای رهایی کامل از بوی بددهان جرم‌گیری ضروری است.

نحوه جرم گیری دندان

جرم‌گیری دندان یکی از رایج‌ترین خدمات دندانپزشکی است که گاهی همراه با روت پلنینگ (Root planing) انجام می‌شود. در این قسمت شما را با مراحل جرم‌گیری دندان آشنا خواهیم کرد:

  • استفاده از بی‌حسی موضعی: جرم‌گیری و روت پلنینگ به بی‌حسی موضعی برای کنترل درد نیاز دارند. در اولین مرحله از این درمان، دندانپزشک بی‌حسی را درون دهان فرد تزریق می‌کند و ناحیه تحت درمان را بی حس می‌کند. بعد از حدود پنج دقیقه، بی‌حسی اثر می‌گذارد و می‌توان کار را شروع کرد. در طول این مدت بیدار و هوشیار هستید اما هیچ دردی را احساس نخواهید کرد.
  • جرم‌گیری: مرحله دوم، جرم‌گیری است. در این مرحله، دندانپزشک پلاک و جرم را از این نواحی پاک می‌کند:
    زیر لثه
    بین لثه‌
    روی انتهای تاج دندان
    در اطراف ریشه دندان
    جرم‌گیری یا به‌صورت دستی یا با ابزار اولتراسونیک همچون دستگاه جرم‌گیری دندان کویترون (Cavitron) انجام می‌شود. هر دو تکنیک به طور مؤثر پلاک و تارتار سخت‌شده را از بین می‌برند. ابزار جرم‌گیر به‌صورت اریب در زاویه ۴۵ تا ۹۰ درجه نسبت به دندان قرار می‌گیرد. دندان‌ها و سطوح ریشه‌ها در یک حرکت عمودی، چرخشی یا افقی خراش داده و تمیز می‌شوند.
  • روت پلنینگ: دنتین (عاج)، سمنتوم، مینا و پالپ دندان چهار جزء اصلی دندان هستند. در صورت ادامه داشتن پریودنتیت، این بیماری به سمنتوم، عاج یا هر دو آسیب می‌رساند. روت پلنینگ فرایندی است که به صاف‌کردن سطوح ناهموار و حذف باکتری‌های زیرلثه‌ای کمک می‌کند. در طول روت پلنینگ، دندانپزشک به طور عمقی قسمت زیر لثه‌ها را تمیز می‌کند تا پلاک و تارتار را از روی ریشه دندان‌ها (جایی که استخوان‌ها تحت تأثیر عفونت قرار گرفته‌اند) پاک کند.
  • این فرایند سمنتوم (لایه کلسیفیه‌ای که ریشه دندان را می‌پوشاند) را به طور کامل حذف می‌کند. همچنین گاهی روت پلنینگ شامل برداشتن یک‌لایه بسیار کوچک از سطح دنتین است؛ دنتین لایه دوم دندان است که در زیر مینای دندان قرار دارد.
  • شستشوی نهایی: پس از اتمام این فرایند، دندانپزشک محل موردنظر را شستشو می‌دهد تا باکتری‌های باقیمانده را از بین ببرد. سپس برای اطمینان از این که بافت لثه به‌طور مناسبی رشد می‌کند کمی فشار روی لثه اعمال می‌کند.

در نظر بگیرید که سایت لمینت دندان حافظ دندان شماست و راهکارهای عملی را در این باب در اختیار شما عزیزان قرار می دهد، در صورتی که قصد جرم گیری دندان‌هایتان را دارید میتوانید به کمک این مقاله مراکز پیگیری رفع تیرگی دندان‌هایتان را نیز پیدا کنید و اقدام به زیبایی دندانهای خود کنید.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *